Toimintaterapeuttien esittelyssä Emmi Liukku

EmmiArtikkelit

Moikka Emmi!

1. Milloin olet aloittanut terapeuttina UTP:ssa?

Aloitin UTP:lla helmikuussa 2024.

2. Missä ja minkälaisten asiakkaiden kanssa työskentelet työpäivinäsi?

Työskentelen lasten ja nuorten kanssa. Suurin osa käynneistä tapahtuu asiakkaiden omissa arjen ympäristöissä, mutta tapaan asiakkaita myös Pitäjänmäen vastaanottotiloissa.

3. Mikä on parasta toimintaterapeutin työssä?

Se hetki, kun asiakas itse huomaa arjessa muutoksen toivottuun suuntaan. Toimiva yhteistyö asiakkaan arjen eri ympäristöjen kanssa antaa myös paljon voimaa tässä työssä ja tuo vaikuttavuutta kuntoutukseen, minkä tuloksista nämä ympäristöt pääsevät myös asiakkaan lisäksi nauttimaan. Pidän myös tässä ammatissa erityisen paljon sen luovasta luonteesta. Ja kollegoille erityismaininta!

4. Mikä tai mitkä ovat tärkeimmät käymäsi koulutukset toimintaterapeutiksi valmistumisen jälkeen?

Olen käynyt useita lyhyempiä koulutuksia liittyen syömisen, itse- ja tunnesäätelyn pulmiin, toiminnanohjauksen haasteiden kuntouttamiseen sekä sensorisen integraation terapiamuotoon (A-osa). Pitkistä, jo käydyistä koulutuksista voisi mainita ratkaisukeskeisen neuropsykiatrisen valmentajan koulutuksen ja tulevista koulutuksista marraskuussa alkavan Erkkajoogaohjaajakoulutuksen. Olen parhaillaan SOS Approach to Feeding -koulutuksessa ja odotan innolla uuden menetelmän hyödyntämistä arjen työssä.

5. Kuinka kuvailisit ammattiasi kolmella sanalla?

Luova, monipuolinen, opettavainen.

6. Haaveiletko nyt jostakin tietystä jatkokoulutuksesta?

Psykofyysiseen lähestymistapaan tarkemmin tutustumisesta voisi saada hyviä työkaluja. Tähän saan varmasti keinoja jo Erkkajoogaohjaajan koulutuksen myötä.

7. Millä herkulla työtoverisi voisivat yllättää sinut syntymäpäivänäsi?

Porkkana-, brita- ja juustokakku ovat suosikkeja.

8. Missä asioissa kollegat pyytävät apuasi tai neuvojasi?

Jaamme arjessa ideoita ja osaamista työvälineiden ja menetelmien käyttöön, käytyihin koulutuksiin ja erilaisiin haasteellisiin tilanteisiin liittyen. Tässä porukassa on hirveä määrä monipuolista osaamista ja usein olen itse se tiedonjanoinen osapuoli.

9. Jos et olisi toimintaterapeutti niin mitä työtä tekisit? Mistä työstä unelmoit?

Voisin olla taiteilija. Välillä toteutan harrastusmielessä tätä puolta itsessäni maalaamalla. Puheterapeutin työ voisi myös tuntua omalta.